HortiQ maakt kwaliteit zichtbaar

Nieuws

2 december 2021
Kemeling Kunststoffen ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

Kemeling Kunststoffen heeft het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van voorzitter Harm Maters van HortiQ. De Westlandse onderneming is het negentiende bedrijf dat voldoet aan het onafhankelijke kwaliteitssysteem. Robert Kemeling, directeur bij Kemeling Kunststoffen: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.”

Lees meer

11 november 2021
HortiQ Next Level, integraal kwaliteitslabel in Greenhouse technology sector

Op donderdag 11 november hebben zes toonaangevende turnkey- kassenbouwers samen met stichting HortiQ ingestemd met de uitvoering in 2022 van het beleidsplan HortiQ Next Level. Zij zullen als eerste bedrijven werken aan integrale HortiQ-kwaliteitsketens. Het HortiQ label omvat hiermee meerdere schakels in de leveranciersketen.

Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Harm Maters

Op maandag 26 april, is HortiQ voorzitter Harm Maters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maters krijgt de onderscheiding op initiatief van de branchevereniging AVAG voor onder andere zijn uitzonderlijke inspanningen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie.

Lees verder

Stolze heeft focus op topkwaliteit en ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

“Met het HortiQ-certificaat hebben we weer een stap genomen naar verdere professionalisering en standaardisering van processen binnen onze organisatie. Zo kunnen we met elkaar efficiënter werken”, aldus Rutger Razenberg, manager watertechniek bij Stolze, die het HortiQ-certificaat in ontvangst mocht nemen. Stolze is daarmee het achttiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Daarmee bevestigen zij dat processen op de juiste manier zijn ingericht en worden beheerst.

Lees verder

Smart Horticulture

HortiQ bestuurslid Bart Stengs werd onlangs geïnterviewd door Greenport West-Holland betreft de mogelijkheden van digitalisering in de tuinbouw.

De digitalisering (‘Smart Horticulture’) biedt de tuinbouw ongekende mogelijkheden. Zo zijn computers steeds beter in staat een teelt te regelen. Maar hoe weet een ondernemer zeker dat die computer altijd zijn werk goed doet, en wat als het systeem wordt gehackt?

Lees verder

Mondiale standaard voor plaatsbepaling in kassen

Stichting Hortivation introduceert het Hortivation Point als mondiale standaard voor plaatsbepaling in kassen. Hiermee wordt antwoord gegeven op de vraag van kassenbouwers, installateurs en andere toeleveranciers naar een gestandaardiseerde methodiek om voor ieder object in een kas de exacte positie te bepalen. De methodiek is opgenomen in ISSO-publicatie 88, waarin de kwaliteitseisen voor tuinbouwkassen worden beschreven.

Hortivation Point

HortiQ neemt intrek in World Horti Center

HortiQ zal per 1 oktober haar intrek nemen in het World Horti Center in Naaldwijk.
Het World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector.

We hopen u binnenkort te verwelkomen in ons vernieuwde kantoorpand.

Harm Maters nieuwe voorzitter HortiQ

Harm Maters is de nieuwe onafhankelijke voorzitter van het kwaliteitslabel HortiQ. Hij volgt hierbij Wim de Wit op die eerder dit jaar de functie had neergelegd.

Van 2003 tot 2019 was Maters voorzitter van de branchevereniging AVAG

 

Havecon ontvangt HortiQ Certificaat

Op donderdag 27 juni ontving Havecon het HortiQ-kwaliteitslabel van AVAG voorzitter Harm Maters. Havecon is daarmee het zeventiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Met het label laten zij zien focus te hebben op topkwaliteit.

Lees meer

INTRODUCTIE HORTIQ Hagelunie HEEFT GELEID TOT BETERE KAS MET MEER ZEKERHEID

Addy Breugem, Thanet Earth: “Introductie HortiQ Hagelunie heeft geleid tot betere kas met meer zekerheid” Het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse tuinbouwtechnologiesector HortiQ en verzekeraar Hagelunie introduceren gezamenlijk het HortiQ Hagelunie combiproduct voor de internationale glastuinbouw.

Lees meer

SVENSSON EN ELEKTRAVON HAKET ONTVANGEN HORTIQ-KWALITEITSLABEL

“We zijn een internationale speler in de tuinbouwwereld en juist bij een fysieke afstand die groot is, biedt HortiQ houvast en is kwaliteit aantoonbaar,” aldus Remko Noordermeer van Svensson, die maandag 10 december het HortiQ-certificaat ontving. Ook Elektravon Haket ontving een certificaat. Roelof Haket: “We merken dat er bij onze klanten behoefte is aan zekerheid. Als de ontwerpen en de uitvoering van de installaties voldoen aan de vastgestelde normen, geeft dat de zekerheid aan de klant.”

Lees meer

Nieuwe website voor HortiQ

Stichting HortiQ lanceert vandaag de nieuwe website www.hortiq.nl. Op deze gebruiksvriendelijke website kunnen bezoekers alles vinden over hét kwaliteitscertificaat van de glastuinbouw.