HortiQ maakt kwaliteit zichtbaar

Nieuws

8 mei 2024
HortiQ-certificaat voor Taks Handling Systems: ‘Bijdragen aan profilering Nederlandse tuinbouw’

Op dinsdag 7 mei is het HortiQ-certificaat uitgereikt aan Taks Handling Systems. Het bedrijf met vestigingen in Etten-Leur en Asten is gespecialiseerd in logistieke oplossingen voor zowel de kas als verpakkingshal. De geavanceerde systemen voor oogstverwerking en verpakking vinden wereldwijd hun weg. CEO Co Konings zet de ambitieuze groeistrategie van voorganger Arie Meeuwissen door met het aanbieden van totaaloplossingen aan haar klanten.

Lees meer
Uitreiking HortiQ Certificaat - Taks-2.JPEG

15 maart 2024
AGCulture ontvangt het prestigieuze HortiQ-certificaat

Het HortiQ-certificaat werd vorige week uitgereikt op de HortiContact-beurs in Gorinchem. Dankzij zijn nieuwe, maar veelbelovende tuinbouwdivisie is AGC Glass Europe de enige glasfabrikant die kan bogen op een HortiQ-certificaat. AGCULTURE ontwikkelt en verkoopt innovatieve producten van hoge kwaliteit voor de nieuwe generatie tuinbouwkassen.

Lees meer
Uitreiking Certificaat AGC.jpg

7 maart 2024
Branderproducent Vitotherm kiest voor HortiQ-certificering

Nieuw op de lijst met HortiQ-certificaathouders is branderproducent Vitotherm. Het bedrijf in Bleiswijk is met 60 jaar ervaring bepaald geen onbekende in de internationale glastuinbouw. Toch kiest commercieel directeur en mede-eigenaar Ed Roeleveld bewust voor aansluiting bij HortiQ: 'Met het certificaat kun je wereldwijd aantonen dat je écht kwaliteit levert.'

Lees meer
Uitreiking Certificaat Vitotherm.jpg

30 november 2023
Van der Valk Horti Systems neemt HortiQ-certificaat in ontvangst

Als 27ste bedrijf is Van der Valk Horti Systems aangesloten bij de AVAG-leden met HortiQ-certificering. Het bedrijf in Monster, onderdeel van Van der Valk Systemen, ontving het BRL-8001-certificaat voor het algemene kwaliteitsbeleid uit handen van HortiQ-voorzitter Hans van der Salm. ‘We kregen steeds vaker de vraag van klanten om aan te tonen dat we alles goed hebben georganiseerd’, zegt commercieel manager Rob Bekkering over de stap. Het certificaat is meteen een extra bekroning voor het 60-jarig bestaan van het bedrijf, dat wereldwijd scherminstallaties en luchtmechaniek levert.

Lees meer
Foto Uitreiking certificaat.JPEG

30 oktober 2023
Van der Hoeven Horticultural Projects en Patron Agri Systems breiden HortiQ-certificaat uit

Menno van den Brink - CTO en Jens Stender-Robertz – QHSE-Manager hebben namens Patron Agri Systems het BRL8001-certificaat in ontvangst genomen. Patron was al in het bezit van het BRL8000-certificaat, dat garant staat voor de kwaliteit van de processen in het bedrijf. Met het BRL8001-certificaat, dat specifiek de kwaliteit van de waterproducten garandeert, is de certificering nu compleet. "Het behalen van zowel het BRL8000- als het BRL8001-certificaat is een duidelijk bewijs van de inzet van Van der Hoeven en Patron Agri Systems voor hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap." aldus Hans van der Salm, voorzitter van HortiQ.

Lees meer
Uitreiking Certificaat Patron Agri Systems (vierkant).jpg

3 april 2023
Ook Technokas in De Lier behaalt HortiQ-certificaat

Met de certificering van Technokas komt het aantal tuinbouwtoeleveranciers met het HortiQ-keurmerk op 22. In tien jaar tijd is het keurmerk uitgegroeid tot een internationaal erkende kwaliteitsnorm in de kassenbouw. Ook het Lierse Technokas is overtuigd van het belang van certificering, zegt directeur Simon van der Kaaij. ‘Het keurmerk zorgt ervoor dat klanten er nog meer vertrouwen in hebben dat Technokas voldoet aan de geldende normen en eisen.’

Lees meer
Foto uitreiking Certificaat.jpg

9 maart 2023
Hans van der Salm nieuwe voorzitter van HortiQ

Na ruim dertien jaar als voorzitter van HortiQ, geeft Harm Maters het stokje door aan Hans van der Salm. Op donderdag 9 maart is Hans van der Salm officieel gepresenteerd als de nieuwe voorzitter van HortiQ, het onafhankelijke certificatiesysteem in de kassenbouw. Als Chief Operations Officer (COO) bij Havecon Horticultural Projects in Bleiswijk, is Hans van der Salm geen onbekende in de internationale glastuinbouwsector.

Lees meer
Hans van der Salm.jpeg (1)

20 december 2022
Ridder ontvangt HortiQ-certificaat

Ridder heeft op 20 december het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van Harm Maters, voorzitter van HortiQ. Dat betekent dat het Nederlandse bedrijf (met vestigingen in Harderwijk en Maasdijk), voldoet aan de eisen voor het kwaliteitssysteem voor kassen en installaties. Operationeel directeur Brigitte Nugteren van Ridder: “Dankzij het HortiQ-certificaat weten onze klanten dat wij kwaliteit net zo belangrijk vinden als zijzelf.”

Lees meer
Ridder ontvangt HortiQ certificaat.jpg

13 december 2022
MK Kunststof Techniek ontvangt HortiQ-certificaat

MK Kunststof Techniek heeft op dinsdag 13 december het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van Harm Maters, voorzitter van HortiQ. Dit betekent dat het bedrijf uit Wateringen voldoet aan de eisen van het kwaliteitssysteem voor het vervaardigen en leveren van systemen, componenten en installaties voor de kassenbouwsector.

Lees meer
MK Kunststof Techniek - HortiQ.jpg

21 november 2022
Horconex ontvangt HortiQ-certificaat

Horconex heeft op maandag 21 november het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van Harm Maters, voorzitter van HortiQ. Dat betekent dat het bedrijf uit Poeldijk (met vestigingen in Frankrijk en Nederland) voldoet aan de eisen voor het kwaliteitssysteem voor kassen en installaties. Jeroen Heemskerk, financieel directeur bij Horconex: “Het HortiQ-certificaat is voor Horconex de bevestiging dat de kassen die we leveren aan de standaard in de branche voldoen. Dit wisten we zelf al, maar het nu is het óók vastgesteld in het HortiQ-certificaat.”

Lees meer
Overhandiging HortiQ Certificaat - HORCONEX.png

3 april 2022
Genap ontvangt HortiQ-certificaat

Genap heeft donderdag 7 juli het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van HortiQ-voorzitter Harm Maters. Genap is daarmee is de eerste specialist op het gebied van folieconstructies die voldoet aan dit kwaliteitslabel van tuinbouwtechniek. Directeur/eigenaar Dick van Regteren van Genap: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we ons netwerk laten zien dat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben.”

Lees meer
Photo Harm Maters awards the HortiQ certificate to Dick van Regteren and Rogier Vos new.jpg

1 januari 2022
SMART HORTICULTURE

De digitalisering (‘Smart Horticulture’) biedt de tuinbouw ongekende mogelijkheden. Zo zijn computers steeds beter in staat een teelt te regelen. Maar hoe weet een ondernemer zeker dat die computer altijd zijn werk goed doet, en wat als het systeem wordt gehackt? Een belangrijk aspect bij de implementatie van innovaties is betrouwbaarheid, vertelt Bart Stengs, sectormanager glastuinbouw bij Interpolis.

Lees meer
Bart-Stengs-1024x675.jpg

2 december 2021
Kemeling Kunststoffen ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

Kemeling Kunststoffen heeft het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van voorzitter Harm Maters van HortiQ. De Westlandse onderneming is het negentiende bedrijf dat voldoet aan het onafhankelijke kwaliteitssysteem. Robert Kemeling, directeur bij Kemeling Kunststoffen: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.” Voorzitter Harm Maters van HortiQ: “Met dit certificaat laat ook Kemeling zien de focus te hebben op topkwaliteit in de tuinbouw.”

Lees meer
Harm Maters AVAG 2.jpg

11 november 2021
HortiQ Next Level, integraal kwaliteitslabel in Greenhouse technology sector

Op donderdag 11 november hebben zes toonaangevende turnkey- kassenbouwers samen met stichting HortiQ ingestemd met de uitvoering in 2022 van het beleidsplan HortiQ Next Level. Zij zullen als eerste bedrijven werken aan integrale HortiQ-kwaliteitsketens. Het HortiQ label omvat hiermee meerdere schakels in de leveranciersketen.

Lees meer

26 april 2021
Koninklijke onderscheiding voor Harm Maters

Op maandag 26 april, is HortiQ voorzitter Harm Maters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maters krijgt de onderscheiding op initiatief van de branchevereniging AVAG voor onder andere zijn uitzonderlijke inspanningen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie.

Lees meer
Harm Maters AVAG 2.jpg

18 februari 2021
Stolze heeft focus op topkwaliteit en ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

Met het HortiQ-certificaat hebben we weer een stap genomen naar verdere professionalisering en standaardisering van processen binnen onze organisatie. Zo kunnen we met elkaar efficiënter werken”, aldus Rutger Razenberg, manager watertechniek bij Stolze, die het HortiQ-certificaat in ontvangst mocht nemen. Stolze is daarmee het achttiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Daarmee bevestigen zij dat processen op de juiste manier zijn ingericht en worden beheerst.

Lees meer
Uitreiking HortiQ certificaat_web.jpg (2)

27 juni 2020
Havecon is daarmee het zeventiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen

Op donderdag 27 juni ontving Havecon het HortiQ-kwaliteitslabel van AVAG voorzitter Harm Maters. Havecon is daarmee het zeventiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Met het label laten zij zien focus te hebben op topkwaliteit.

Lees meer
HortiQ Havecon ontvangt HortiQ certificaat.jpg