Koninklijke onderscheiding voor Harm Maters

Op maandag 26 april, is HortiQ voorzitter Harm Maters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maters krijgt de onderscheiding op initiatief van de branchevereniging AVAG voor onder andere zijn uitzonderlijke inspanningen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie.

Maters is koersvast. Zo stimuleert hij bedrijven om in de financiƫle crisis hun focus te richten op nieuwe internationale markten. Bas Lagerwerf, destijds vice-voorzitter, prijst Maters voor zijn doorzettingsvermogen, "Harm ging verder waar andere zouden stoppen. Hij heeft bijzonder veel nationale en internationale initiatieven genomen en bijdragen geleverd aan de voor onze sector belangrijke verbanden" aldus Lagerwerf. Maters zijn visie, netwerk en vastberadenheid heeft AVAG-leden geholpen bij succesvol internationaal ondernemen en innoveren.

Annie van de Riet, de huidige AVAG-voorzitter, vindt de Koninklijke Onderscheiding meer dan verdiend. "Harm Maters heeft de Greenhouse Technology sector nationaal en internationaal op de kaart gezet en was een ware ambassadeur. Diverse internationale projecten zijn mede door inspanningen om stand te houden".

Harm Maters is ruim 17 jaar boegbeeld van de glastuinbouwsector. Sinds 2019 is Maters bij voorzitter van HortiQ