Genap ontvangt HortiQ-certificaat

Genap heeft donderdag 7 juli het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van HortiQ-voorzitter Harm Maters. Genap is daarmee is de eerste specialist op het gebied van folieconstructies die voldoet aan dit kwaliteitslabel van tuinbouwtechniek. Directeur/eigenaar Dick van Regteren van Genap: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we ons netwerk laten zien dat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben.”

De grootschaligheid van projecten neemt toe, maar worden technisch ook steeds complexer. Bovendien zijn opdrachtgevers vaker op zoek naar turnkey-oplossingen en naar transparante kwaliteit. Daarom startte HortiQ vorig jaar met zes toonaangevende kassenbouwers het Nederlandse integrale HortiQ-certificaat: een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor Nederlandse kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technisch toeleveranciers in de glastuinbouw.

Genap is de eerste specialist op het gebied van folieconstructies die het HortiQ-certificaat ontvangt. “In de internationale glastuinbouw is er gelukkig steeds meer aandacht voor aantoonbare kwaliteit”, vertelt directeur/eigenaar Dick van Regteren van Genap. “Dat zien we ook bij onze afnemers, waarvan een deel al HortiQ-gecertificeerd is. Met het HortiQ-certificaat laat je zien dat je kwaliteit serieus neemt en kunt borgen. Bovendien is het certificaat het bewijs dat je een van de voorlopers in de internationale glastuinbouw bent. Ik hoop dan ook dat meer bedrijven uit ons netwerk zich aanmelden voor HortiQ.”

De Nederlandse glastuinbouwsector heeft internationaal een zeer indrukwekkende reputatie. "Een certificaat als HortiQ is zeer waardevol in de groeiende nationale en internationale markt. Een Nederlands integraal certificaat helpt daarbij om het kwaliteitsgerichte imago van Nederland verder te profileren. Het is dan ook zeer positief dat Genap zich ook heeft aangesloten bij de andere bedrijven die al gecertificeerd zijn", aldus Voorzitter Harm Maters.

Een HortiQ-certificaat geeft afnemers de garantie dat een bedrijf volgens heldere procedures en criteria werkt. Het certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn door KIWA op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in kwaliteitshandboeken. Van Regteren: “Genap voldeed al aan de ISO 9001-norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De reden daarvoor is dat we in meer sectoren dan alleen de glastuinbouw actief zijn. Dat werkte in ons voordeel bij HortiQ, dat voor een deel gebaseerd is op die ISO-normen.”

Overhandiging HortiQ certificaat Dick van Regteren, Harm Maters en Roger Vos (vlnr)

Over HortiQ

Het HortiQ-certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Het HortiQ-certificaat wordt door de technische industrie en tuinbouw gebruikt zowel in de nationale- als internationale markt.

De HortiQ-gecertificeerde bedrijven zijn, naast genoemd bedrijf, Alcomij, Bosman Van Zaal, Certhon, Dalsem, Enthoven techniek, Elektravon Haket , Gakon Horticultural Projects, Havecon, Hoogendoorn, Kemeling Kunststoffen, Kubo, PB Tec, Snelder, Stolze, Svensson, Van der Hoeven Horticultural projects, Van Dijk Heating, Vyverberg Greenhousing en Zantingh.
Bedrijven die interesse hebben in het onafhankelijke certificaat, kunnen zich aanmelden via info@hortiq.nl.