"Havecon erkend het belang om HortiQ gecertificeerd te zijn"

Een belangrijk aspect in het vastleggen van een hoge kwaliteitsstandaard is certificering.
HortiQ, een initiatief van AVAG, is het transparante en onafhankelijke kwaliteitscertifcaat in de glastuinbouw. Havecon erkend het belang om HortiQ gecertificeerd te zijn en mag sinds sinds juni 2019 officieel HortiQ gecertificeerd noemen. Dit betekent dat u met een kas van Havecon of een installatie in haar onderaanneming  verzekerd bent van een erkend kwaliteitsnorm met de hoogste kwaliteit. 

Juist in de kwaliteitsmarkten, zoals bijvoorbeeld Canada, waarin wij actief zijn, bestaat een grote vraag naar kwaliteitskeurmerken. Ook in andere markten vragen investeerders steeds meer om een kwaliteitskeurmerk, zeker voor Turn-key aanbieders waar juist de systeem benadering vraagt om onderlinge afstemming in de toeleveranciersketen.

Als Nederlandse kassenbouwer kunnen wij ons dan ook optimaal onderscheiden met objectiveerbare kwaliteit waarvan de inhoudelijke productnormen zijn vastgelegd en controleerbaar zijn.

Dit maakt ons, als onderdeel van de Nederlandse Greenhouse business, nog sterker als complete systeem aanbieder in de wereldwijde markten. 

HortiQ sluit aan bij het business model van een wereldwijde turnkey aanbieder als Havecon en zijn investeerders ” aldus Harm Maters – voorzitter HortiQ.

Bron: Havecon