Persoonlijke aanpak voorop

IMC-consultants

Een consultancybureau gespecialiseerd in proces- en productcertificering. Ons team bestaat uit gedreven professionals met jarenlange ervaring in Quality, (Food)Safety en Environment. Kennis en ervaring, betrokkenheid en passie voor het vak zijn sleutelwoorden die bij ons passen.

Al vanaf het prille begin is IMC-consultants betrokken geweest bij HortiQ®. Wij zijn er van overtuigd dat een BRL 8000/8001 managementsysteem en het HortiQ® certificaat toegevoegde waarde heeft voor bedrijven. Daarnaast zijn wij van mening dat het een positieve impuls kan geven aan de gehele branche.

 

Wat doen wij?

IMC-consultants biedt ondersteuning bij implementatie van o.a. BRL 8000/8001 managementsystemen en begeleiding bij HortiQ® certificering. Dit doen wij vanuit ons kantoor in Pijnacker, maar vooral op locatie bij onze opdrachtgevers.

"Geen standaard systeem, maar een maatwerk oplossing!"

 

Voor wie?

Wij werken voor bedrijven in verschillende branches waaronder glastuinbouw, bouw, installatietechniek, voedingsmiddelenindustrie, logistiek. Eén ding hebben onze opdrachtgevers gemeen: stuk voor stuk zijn dit bedrijven die zich als professionele partij willen profileren in de markt. In de afgelopen jaren hebben wij diverse kassenbouwers, installateurs en toeleveranciers succesvol begeleidt bij HortiQ® certificering.
Wij hechten waarde aan het opbouwen van een goede relatie met onze opdrachtgevers. Een persoonlijke aanpak staat daarom bij ons voorop.

Hoe doen wij dit?

Certificering lijkt complex en lastig. Door theoretische normen te vertalen in een praktische aanpak maken wij dit zo eenvoudig mogelijk waardoor we onze opdrachtgever kunnen ontzorgen. Onze gestructureerde aanpak, realistische planning, eenduidige afspraken, duidelijke taakverdeling en heldere communicatie vormen de basis voor succes.
Samen met de opdrachtgever bouwen we een managementsysteem op basis van BRL 8000/8001. Het is belangrijk dat dit goed past bij de organisatie. Geen standaard systeem, maar een maatwerk oplossing!

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de opdrachtgever er ook écht wat aan heeft. Door onze brede expertise kunnen we ‘best practices’ uit andere branches toepassen. In onze werkwijze passen we principes toe vanuit bijvoorbeeld de internationale norm ISO 9001, resulterend in continue verbetering. Ook is het hierdoor mogelijk om het BRL 8000/8001 managementsysteem naadloos aan te laten sluiten op bijvoorbeeld een bestaand ISO 9001 systeem. We leveren graag een maatwerk digitaal systeem op met toegevoegde waarde in plaats van een papieren tijger! Onze ervaring leert dat ‘de weg’ minstens zo belangrijk is als ‘het resultaat’ (certificaat). Door het borgen en structureren van processen wordt een toekomstbestendige basis gelegd. Op die manier vormt een managementsysteem het fundament beheerste groei.

Interesse?

Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Graag maken wij een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Daarnaast bieden wij de optie om via een QuickScan in kaart te brengen in hoeverre uw bedrijf al aan de eisen voldoet. De QuickScan geeft inzicht in de workload en kan als eerste stap dienen op weg naar certificering!

Contact

IMC-consultants B.V.  |  Boezemweg 77  |  2641 KG  Pijnacker
015 361 3355  |  info@imc-consultants.nl  |  www.imc-consultants.nl